آلیاژهای منیزیم

  1. خانه
  2. /
  3. مقاله
  4. /
  5. آلیاژهای منیزیم

آلیاژهای منیزیم

آلیاژهای منیزیم

آلیاژهای منیزیم به صورت ترکیبات رایج منیزیمی با برخی دیگر از فلزات از جمله زینک، سیلیکون، منگنز، مس، آلومینیوم، برخی از عناصر کمیاب خاکی زیرکونیوم و غیره می‌ باشد. منیزیم را با خواص سبک بودن خوب آن می‌ شناسند. این فلز جامد دارای ظاهری براق و خاکستری می‌ باشد که به ۵ عنصر دیگر خود در گروه دوم جدول تناوبی شباهت بسیار زیادی دارد. منیزیم بسیار واکنش پذیر می‌باشد و به طور طبیعی تنها در ترکیب برخی دیگر از عناصر یافت می‌ شود، بنابراین جهت دستیابی به آن به صورت کاملاً خالص حتماً باید به صورت مصنوعی تولید شود.

 استفاده از منیزیم در صنایع مختلف

در واقع می‌ توان گفت سبک‌ ترین نوع فلز از لحاظ ساختار می‌باشد که آلیاژ‌های تولید شده از آن نیز وزن کمی را در مقایسه با دیگر آلیاژ‌های صنعتی دارا هستند و امروزه در صنایع مختلفی این آلیاژ‌ها به وفور استفاده می‌ شوند که عبارتند از:

  • کاربرد منیزیم در صنایع هواپیما سازی

در خصوص کاربرد برخی از مواد معدنی در صنعت فولادسازی می‌ توان به منیزیم اشاره کرد. این ماده معدنی به علت استحکام بالا و وزن سبک مورد توجه در هواپیما سازی قرار گرفته است، به طوری که در گذشته جهت تولید هواپیماهای جنگی فلز اصلی به شمار می‌ رفت که از جنگ جهانی اول تا جنگ جهانی دوم هم چنان استفاده کردن از آن رواج داشت. در چنین صنایعی با توجه به خطراتی مانند آتش سوزی منیزیم و خطرات خوردگی استفاده کردن از آن گاهی مواقع تنها به برخی از قطعات موتورها محدود می‌ شود، اما هم چنان به علت صرفه‌ جویی در میزان سوخت در صنایعی مانند هوافضا استفاده از آن رو به افزایش می‌ باشد.

 

کاربرد منیزیم در صنایع هواپیما سازی

  • کاربرد منیزیم در صنعت خودروسازی

عنصر منیزیم حدود ۳۳ درصد از آلومینیوم و ۷۵ از فولاد سبک‌تر است، یعنی پس از عناصری مانند آهن، اکسیژن و سیلیسیوم در واقع چهارمین عنصر با فراوانی بالا در کره زمین است. امروزه به جای برخی از فلزات مانند آلومینیوم و آهن مواردی مانند منیزیم پیشنهاد می‌ شود، چون همواره در تولید خودروهای مختلف ویژگی‌ هایی مانند استحکام خوب، وزن قابل توجه و حتی قیمت و قابلیت مطرح می‌ شود، به طوری که بسیاری از خودروسازان معتبر جهانی منیزیم را در دستور کار خودشان قرار داده‌ اند که این امتیاز به علت داشتن خواص مکانیکی، سبک بودن، امکان جایگزین کردن به جای دیگر فلزات و مقاومت حرارتی خوب می‌ باشد.

سال‌ ها قبل کمپانی پورشه در بدنه خودروهای خود از این نوع آلیاژ‌ها استفاده کرد، به طوری که اتومبیل‌ های تولید شده توسط این شرکت خودروسازی توانستند در مسابقات قهرمانی شرکت کرده و توانستند در سال ۱۹۷۱ در مسابقه لمونز جایزه به دست بیاورد. در حال حاضر نیز این سری از خودروها هم چنان به علت برتری در وزن خودشان از آلیاژهای منیزیم در بلوک‌ های موتور خودروها استفاده می‌ کنند. کمپانی فولکس واگن نیز چندین سال است در قسمت‌ های مختلف خودروهای تولیدی خودش از آلیاژه‌های منیزیم استفاده می‌ کند. حتی بیامدابلیو نیز در موتور n۵۲ توانسته است از آلیاژ‌های این عنصر استفاده کند که البته برای پوشش‌ های خنک کننده و دیواره‌ های سیلندر از آلیاژ‌های آلومینیوم استفاده شده و سپس این آلیاژ توسط آلیاژ‌های منیزیم احاطه شده‌ اند.

کاربرد منیزیم در صنعت خودروسازی

  • کاربرد منیزیم در فولادسازی

در صنعت فولادسازی نیز هم چنان آلیاژهای منیزیم به علت خواص سبک بودن آن ها به صورت ترکیبی با عناصر دیگر مورد استفاده قرار می‌ گیرند. به طوری که ورق‌ های فولادی مختلفی از جمله ورق های مورد استفاده در بدنه خودروها، فضاپیماها، هواپیماها و غیره به صورت خالص از آلیاژهای منیزیم هستند یا در ترکیب با دیگر مواد به کار رفته‌ اند.

  • کاربرد منیزیم در صنایع پزشکی

از دیگر موارد مهم استفاده از آلیاژهای منیزیم صنعت پزشکی می‌ باشد که جهت تولید کردن برخی از تجهیزات پزشکی مهم و قابل حمل از جمله استندهای قلبی عروقی، صندلی‌ های چرخ‌ دار، ابزارهای مختلف ارتوپدی و غیره به کار می‌ روند، چون نسبت به استحکام خوب، وزن بالایی نیز دارند. از دیگر خواص خوب و مطلوب آلیاژ‌های منیزیم وزن کم، زیست سازگاری، قابلیت ریخته‌ گری، نسبت سختی به وزن بالا، ماشین کاری خوب و غیره است، به همین دلیل است که به عنوان یک گزینه ایده‌ آل در صنایع پزشکی و تولید انواع مختلف ابزارهای پزشکی کاربرد دارد که استفاده کردن از آن در حال حاضر رو به افزایش است و رواج بیش تری نسبت به گذشته دارد.

سخن آخر

شرکت راهکار گستران آرون با تجربه و تخصص چندین ساله خود در صنعت منیزیم، ارائه دهنده راهکارهای مشاوره‌ای برای بهبود عملکرد و بهره‌وری در این صنعت مهم است. از تحلیل دقیق بازار تا ارائه راهکارهای سفارشی، ما در اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.