کاربرد فروسیلیسیم در صنایع مختلف

  1. خانه
  2. /
  3. مقاله
  4. /
  5. کاربرد فروسیلیسیم در صنایع مختلف

کاربرد فروسیلیسیم در صنایع مختلف

کاربرد فروسیلیسیم در صنایع مختلف

 

کاربرد فروسیلیسیم چیست؟ سیلیس یکی از بیشترین عناصر موجود بر روی زمین است. به شکل کلی ۹۰ درصد از پوسته زمین از سیلیکات تشکیل شده است و این عنصر بعد از عنصر اکسیژن فراوان ترین عنصر روی زمین می باشد.

سیلیسیوم علی رغم اینکه بصورت خیلی زیادی که وجود دارد به صورت آزاد در طبیعت یافت نمی شود به همین دلیل در کوره های قوس الکتریکی عملیات احیا صورت می‌گیرد و آمیژن های مختلف از آن ساخته می شود.

این آمیژن های ترکیبی یا همان فروسیلیسیم در صنایع مختلفی مانند فولاد و چدن کاربرد دارند. اگر شما هم دوست دارید تا با کاربرد فروسیلیسیم آشنا شوید حتما تا پایان این متن با ما همراه باشید.

 

فروسیلیسیم چیست؟

فروسیلیسیم آمیژنی می باشد که هسته آن از آهن و سیلیسیوم تشکیل شده است و میانگین خلوص سیلیسیوم آن بین ۱۵ درصد تا ۹۰ درصد وزنی متغیر می باشد.

نحوه تولید فروسیلیسم به این صورت است که آمیژن ها در کوره های قوس الکتریکی و در گریدهای مختلف  ۹۰ درصد اصلی سیلیسیم البته طبق استانداردهای ASTM 5445 تولید می‌شود. البته گرید های مورد نیاز صنایع فولاد سازی تا ۷۵ درصد می‌باشد. نکته قابل توجه در مورد فروسیلیسیم این است که این ماده دارای مقداری ناخالصی نیز می باشد. که مقدار آن کمتر از ۵ درصد است و شامل عناصری مانند منگنز آلومینیوم کروم و فسفر می باشد.

 

کاربرد فروسیلیسیم در صنایع

 

همانگونه که در قسمت های قبلی این مقاله گفتیم از این فرو آلیاژ یا همان فروسیلیسیم در صنایع مختلفی استفاده می‌شود. این فروآلیاژ با درجه خلوص مختلف در صنایع های بیشماری مورد استفاده قرار می گیرد. که مهمترین آنها صنایع فولاد و صنایع ریخته گری چدن می باشد. ما در ادامه به بررسی کاربرد فروسیلیسیم در صنعت فولاد و صنعت ریخته گری چدن می پردازیم.

 

کاربرد فروسیلیسیم در صنعت فولاد

 

کارخانجات فولاد یکی از بزرگترین مصرف کننده گان فروسیلیسیم می باشند.

کارخانجات فولاد که در صنایع فرآوری فلزات فعالیت دارند، مقدار زیادی از فروسیلیسیم کل کشور را مصرف می کنند. به شکل کلی نزدیک به ۳۸ هزار تن از کل فروسیلیسیم مصرفی یک سال کشور در این صنایع استفاده می شود. فروسیلیسیم در صنایع فولاد به عنوان عامل اکسیژن زا عمل می کند و باعث سیالیت بالای مذاب فولادی می شود. از دیگر موارد استفاده از فروسیلیسیم تولید فروسیلیس و منیزیم است که با علامت اختصاری FeSiMg نشان داده می شود.

 

صنایع ریخته گری چدن

در ادامه موضوع کاربرد فروسیلیسیم در صنایع مختلف کاربرد فروسیلیسیم در صنایع ریخته گری چدن می باشد. همانگونه که می دانید سیلیسیوم یک عنصر است که به شدت گرافیت زا می باشد. تشکیل گرافیت ها در انواع چدن ها با حضور سیلیسیوم به عنوان عنصر آلیاژی و گرافیت های ضعیف و تلقیح سیلیسیوم البته به شکل فروسیلیسیم در بازه زمانی پایانی ذوب و یا قبل از آن به بار ریزی بسته خواهد بود.

جوانه زایی سیلیسیوم

به این نکته توجه داشته باشید که جوانه زایی سیلیسیوم با توجه به مقدار سیلیسیومی که در ترکیب وجود دارد و به میزان آن بستگی خواهد داشت. در مواقعی که از سیلیسیم خالص به عنوان جوانه زایی استفاده می شود این امکان وجود دارد که انحلال کامل صورت گیرد.

به همین دلیل در اکثر موارد از آمیژن آهن و سیلیسیم که همان فروسیلیسیم می باشد. با نسبت های ترکیبی ۷۰ تا ۹۰ درصد سیلیسیم استفاده می شود. به این نکته توجه داشته باشید که میزان استفاده از سیلیسیم که یک عنصر جوانه زا در هنخ چدن ها می باشد چیزی در حدود6/0 تا1 درصد می باشد.

 

نتیجه گیری

ما در این مقاله به بررسی فروسیلیسیم و مشخصاً کاربرد فروسیلیسیم در صنایع مختلف پرداختیم. دو مورد از صنایع و یا صنعت هایی که فروسیلیسیم  در آنها بیشترین کاربرد را دارد را مورد بررسی قرار دادیم.

برای نتیجه گیری باید بگوییم که فروسیلیسیم از ترکیب آمیژن های سیلیس که در کوره های قوس الکتریکی به دست می‌آید و ترکیب آن با آهن به وجود می آید ترکیب سیلیس با آهن نسبت ۹۰ به ۱۰ می باشد که فرو سیلیسیم را به وجود می آورد.

درصد فروش سیلیسیم در صنایع مختلف متفاوت می باشد. امیدواریم که شما با مطالعه این مقاله اطلاعات کافی در مورد فرو سیلیسیم و کاربرد آن در صنایع مختلف به دست آورده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.