تولید فروسیلیسیم ها

  1. خانه
  2. /
  3. مقاله
  4. /
  5. تولید فروسیلیسیم ها

تولید فروسیلیسیم ها

تولید فروسیلیسیم ها

تولید فروسیلیسیم ها چگونه است؟ فروسیلیسیم در انگلیسی به معنای آلیاژی می باشد که از آهن وسیلیس است. البته باید بدانید که این نسبت با محتوای متوسط سیلیس به میزان ۱۵ تا ۹۰ درصد می باشد. این آلیاژ نسبت بالایی از سیلیکات های آهن را در بر می گیرد.

اما اینکه سیلیس چیست و فروسیلیس چیست؟ موضوعی است که خیلی از افراد جواب قطعی و قانع کننده برای آنها ندارند اصلاً آیا این دو کلمه با یکدیگر متفاوت می باشند؟یا اصلاً فروسیلیسیم با این دو تفاوت دارد همه این موارد سوال هایی می باشد که ما سعی کرده ایم در این مقاله تحت عنوان تولید فروسیلیسیم به آن بپردازیم.

پس اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی می باشید که به پاسخ این سوال ها علاقمند می باشید و یا به هر دلیلی باید پاسخ صحیح به این سوال ها را دریابید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

 

 

فروسیلیسیم چیست؟

 

فروسیلیسیم یکی از انواع فرو آلیاژها می باشد که حاوی ۶۰ تا ۸۰ درصد وزن سیلیکون است. این آلیاژ حاصل احیای سیلیکون از سنگ سیلیس و یا ماسه سیلیسی در بستری از مذاب فولاد می باشد.

سیلیکون با مقدار سیلیسیوم بالای ۵۰ درصد در کوره های قوس الکتریک در مقادیر کمتر از ۲۰ درصد درون کوره های بلند تولید می شود.

باید توجه داشته باشید که در ساخت فروسیلیسیم به طور متوسط و در حالت معمولی ۷۵ درصد است و این گرید ها معمولاً دارای دو درصد ناخالصی کلسیم و آلمینیوم می باشند.

 

عناصری که در فروسیلیسیم به کار می روند

از جمله عناصر دیگری که در فروسیلیسیم و یا بهتر است که بگویم در تولید فروسیلیسیم ها به کار می روند و حتماً لازم می باشند می توان به تیتانیوم کربن گوگرد آلومینیوم فسفر و کروم اشاره کرد. معمولاً بیشتر فولاد سازه ها با درصد آلومینیوم زیر ۲ درصد درخواست می نمایند تولید فروسیلیسیم در سه سایز اندازه مختلف ساخته و روانه بازار میشود این سه سایز و اندازه عبارتند از:

۱_۱۰تا ۶۰میلی متر ۲_۳تا ۱۰میلی متر ۳_۰تا ۳ میلی متر،با توجه به اندازه فروسیلیسیم هر یک از صنایع با توجه به نوع مصرف که دارند از سایز مورد نیاز خود استفاده می کنند. برای مثال در صنایع ریخته گری مداوم و فولاد سازی بیشتر از فروسیلیسیم تولید شده در سایز ۱۰ تا ۶۰ میلیمتر استفاده می شود.

مقالات مرتبط: مواد اولیه تولید فروسیلیسیم

 

روش تولید فروسیلیسیم ها

استفاده از کوره های الکتریکی قوس مخفی

خوب است بدانید که امروزه تولید سیلیسیم فلزی و فروسیلیسیم ها در کل جهان فقط با استفاده از کوره های الکتریکی قوس مخفی انجام میشود.

در این روش ابتدا مواد مورد نیاز را که در قسمت قبلی مقاله به آن اشاره کردیم به واسطه دانه بندی مشخص اضافه میکنند و بعد از مخلوط شدن به وسیله ماشین باردهی یا لوله های باردهی به شکل مداوم به داخل کوره شارژ می شوند.

بعد از گذشت مدت زمان معین و تعیین شده‌ که معمولاً بین ۲ تا ۴ ساعت فلز مورد نظر تولید می شود و از مجراهای تخلیه کوره به داخل پاتیل تخلیه شده و به مسیر بعدی که ریخته گری می باشد انتقال می یابد.

توجه داشته باشید که زمان معینی که به آن اشاره شد با توجه به توان و جریان الکتریکی مصرفی کوره تعیین می شود. کوره های قوس الکتریکی تولید فرو آلیاژ از لحاظ الکتریکی تقریباً شباهت های زیادی با کوره های فولاد سازی دارند. ولی از نظر ابعاد و طراحی شکل کوره تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. فرایند و روند کلی تولید سیلیسیم اینگونه طی می شود.

 

مقالات مرتبط: کوره قوس الکتریکی چیست؟

 

موارد استفاده هنگام تولید فروسیلیسیم

 

از فروسیلیسیم در صنایع مختلفی مانند صنایع ریخته گری و فولاد سازی به عنوان اکسیژن زدا و همچنین تنظیم کننده ترکیب شیمیایی با توجه به تولید فولاد و در زمان تخلیه مذاب از کوره به پاتیل یا در حین عملیات متالورژی ثانویه استفاده می‌شوند.

یکی دیگر از موارد استفاده از فروسیلیسیم در صنایع چدن سازی می باشد. در صنایع چدن سازی به عنوان جوانه زا یا تولید چدن فروسیلیسیم و به صورت فروسیلیکو منیزیوم به عنوان عامل نشکن ساز، در چدن های نشکن از سیلیسیم استفاده می شود.

از دیگر موارد مصرف فروسیلیسیم می توان به استفاده از این محصول در کارخانجات تولید فروسیلیکو منگنز و فروسیلیکو منیزیم اشاره کرد. با توجه به موارد استفاده زیادی که فروسیلیسیم دارد همواره سعی بر این می باشد که تولید فروسیلیسیم رو به گسترش باشد. امیدوارم که با خواندن این مقاله اطلاعات کافی در مورد فروسیلیسیم و نحوه تولید فروسیلیسیم به دست آورده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.