انواع فروآلیاژ ها

انواع فروآلیاژ ها

انواع فروآلیاژ ها

خیلی از افراد به محض اینکه کلمه آلیاژ  را می شنوند فوراً در ذهن خود نوعی فلز را تداعی می کنند، این تعبیر یا بهتر است  بگوییم این تحلیل از آلیاژ آنچنان هم اشتباه نمی باشد ولی ماجرا وقتی پیچیده می‌شود کلمه فرو به عنوان پیشوند کلمه آلیاژ جلوی این کلمه بیاید و آن را تبدیل به فروآلیاژ ها کند.

شاید کمتر کسی باشد که در مورد این کلمه اطلاعاتی داشته باشد و یا بداند این فلز  چیست؟ به همین دلیل ما در این مقاله قرار است که به بررسی انواع فروآلیاژ ها بپردازیم. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

 

فروآلیاژ

 

در ادامه مقاله قبل از اینکه به بررسی انواع فروآلیاژ ها بپردازیم ابتدا لازم است که بدانیم که فرو آلیاژ چیست؟

اگر بخواهیم دقیق‌ تر در مورد فروآلیاژ  اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم باید بگوییم فروآلیاژها آلیاژی هستند که علاوه بر آهن تعدادی دیگر از عناصر مانند آلومینیوم، منگنز، سیلیس، کروم و سایر عناصر به آن اضافه می شود. که درصد متفاوتی از هر کدام می تواند در آن با توجه به مواردی که قرار است از فروآلیاژ استفاده شود وجود دارد.

فروآلیاژها مانند دیگر آلیاژها که برای تولید انواع آلیاژهای فلزی و غیرفلزی از آنها استفاده می شود موجب می‌شود تا محصولات فولاد و چدن کیفیت متفاوتی داشته باشند.

که هر یک از این موارد برای یک استفاده خواص و کاربرد معینی در نظر گرفته می شود.از آلیاژ ها در صنایع مختلف مانند صنایع فولاد و ریخته گری استفاده می‌شود که در نقاط مختلف جهان و با توجه به نیاز بازار مصرف کننده تولید می شوند و در اختیار مشتریان قرار می گیرند.

مقالات مرتبط: فروآلیاژها و کاربرد آن در صنعت

انواع فرو آلیاژها

 

همانگونه که در قسمت قبلی مقاله گفتیم فرو آلیاژ ها انواع مختلفی دارند که مهمترین آنها عبارتند از:

 

فرومنگنز در فروآلیاژ ها

 

یکی از انواع فروآلیاژها فرومنگنز می باشد.این فرو آلیاژ آلیاژی است که از ترکیب ۸۰ درصد منگنز و تقریباً ۲۰ درصد آهن تولید می شود. معمولاً از فروآلیاژ فرومنگنز برای مقابله با تاثیر سولفور در صنایع استفاده می شود. در مورد خواص فرومنگنز باید بگویم که این فروآلیاژ یک عامل اکسیژن زدا در ترکیب است و با سولفور موجود در آن ترکیب شده و خاصیت و ویژگی محصول نهایی را بهبود می بخشد.

از مزایای استفاده از فروآلیاژ فرومنگنز بالا بردن سختی و مقاومت آن محصول می باشد به همین دلیل برای تولید فولاد و یا حتی برخی دیگر از آلیاژهای فلزی از این نوع فرو آلیاژ استفاده می شود. معمولاً فرومنگنز در سه نوع پر کربن، کربن متوسط و کم کربن تولید می شود. این تقسیم بندی برای استفاده در مصارف مختلف می باشد. به عنوان مثال در مواردی که به مقدار کربن موجود در آلیاژ حساس نباشد از نوع پرکربن فرومنگنز استفاده می شود و در مواردی مانند جوشکاری که به کربن حساس می باشد از فرومنگنز کربن متوسط یا کم کربن استفاده می شود.

فروسیلیس

 

یکی دیگر از انواع فروآلیاژها فروآلیاژ فروسیلیس می باشد. به مانند فرومنگنز این نوع از فروآلیاژ نیز از ترکیب آهن و سیلیس با درصد متفاوتی که ۱۰ به ۹۰ می باشد ساخته می شود. استفاده از این نوع فرو آلیاژ در مواردی مانند تنظیم کردن خواص ماده مذاب،روند خنک کننده و استحکام بخشیدن به محصول استفاده می شود. باید توجه داشته باشید که از این نوع فروآلیاژ میزان کمی وجود دارد.

مقالات مرتبط: تولید فروسیلیسیم ها

فروکروم در فروآلیاژ ها

 

فروکروم یکی دیگر از انواع فرو آلیاژها است. این فروآلیاژ از ترکیب آهن و کروم ساخته می‌شود، معمولاً در ساخت فروکروم بسته به مصرف آن بین ۵۰ تا ۷۰ درصد می باشد. از فروکروم بیشتر برای ساخت فولاد ضد زنگ استفاده می شود. مقدار میانگین کروم در فولادهای ضد زنگ بین ۱۸ تا ۲۰ درصد می باشد. که در مواقعی که نیاز باشد از این نوع فرو آلیاژ استفاده می شود.

شباهت فروکروم با فرومنگنز در انواع آن می باشد. این نوع از فروآلیاژ نیز در سه نوع  کم کربن، پر کربن و کربن متوسط ساخته میشود. هر کدام از انواع فروکروم برای مصرف خاص استفاده می شوند. به عنوان مثال از فروکروم پرکربن برای محصولات بلبرینگ فولادی و فولاد آلیاژی و سایر ابزارهای فولادی استفاده می شود.

همانگونه که گفتیم یکی از موارد استفاده از آن در ساخت فولاد ضد زنگ می باشد نوع فروکروم مصرفی برای فولاد ضد زنگ از نوع کم کربن یا کربن متوسط می باشد.

 

امیدواریم که با مطالعه این مقاله اطلاعات کافی در مورد فروآلیاژ و انواع فرو آلیاژ ها به دست آورده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.